Horitzó

 

Hi ha dies intensos on es busquen núvols lleugers que facin sentir profundament la infinitud del cel i l’horitzó…

 

nube

 

Des de la finestra de la meva habitació s’entreveu una terrasseta amb unes guirnaldes que dansen al vent. Pujo la vista i m’encanto amb el moviment lent dels núvols que dibuixen un trajecte invisible sobre el blau del cel. I des d’aquest traç que només veuen els meus ulls, penso en tots els camins que cada dia recorrem i en aquells que deixem de recórrer. I penso també en la meva tasca com a educadora i m’agrada imaginar-me, malgrat el cansament derivat de la intensitat de les primeres setmanes d’acollida a l’escola bressol, com una mestra apassionada amb la seva professió i capaç de sentir-se entusiasmada pels camins recorreguts amb els infants, companyes i famílies. Una mestra que tracta de trobar sentit a la seva professió observant, acollint i recollint amb respecte les passes d’aquests trajectes invisibles. Recorreguts que sento que cal investigar per donar sentit a la meva professió i a la meva vida.

 

«Debemos pensar siempre en que los niños tienen necesidad de encontrar un sentido a lo que hacen. Este sentido está unido al sentido que los adultos dan a su profesión. Cuando el niño encuentra, por si mismo, un significado siente una alegría que es, dice Malaguzzi, como cuando sentimos un escalofrío al escuchar una pieza de música. Es como quien desafía a la muerte para realizar un deseo. Nos debemos convencer de que las criaturas son productoras de significados. Significados que buscan y encuentran al investigar. Por esta razón, debemos explorar y experimentar constantemente: para entender cómo entienden los niños y niñas y conocer cómo aprenden (…) Se trata de que podamos incluir nuestros sentimientos y pensamientos en un marco de significado. Este marco son nuestros propios valores. Éstos son buscados, continuamente, por niños y adultos porque son las creencias profundas que todo hombre o mujer busca, que el niño o la niña anhelan para no morir. E indagan en ellos para dar sentido a la propia existencia.»

La estética en el pensamiento y obra pedagógica de Loris Malaguzzi. Alfredo Hoyuelos

 

Una recerca de sentit que m’anima a investigar en companyia d’infants i adults per tractar de comprendre la complexitat dels processos d’aprenentatge. I amb aquesta intenció, a l’escola hem rebut un regal, un regal que ha revifat els nostres cossos i els nostres cors un xic cansats per la intensitat que representa acollir els infants a l’escola bressol.

 

targeta

obrint

obrint2

obert

obert2

tanit1

tanit2

 

Un regal en forma de quaderns i cintes de càmera per començar a documentar els recorreguts invisibles de la vida mitjançant un teixit que tractarem de recollir mitjançant imatges i paraules, mostra de múltiples idees i mirades.

Un regal que esdevé desig de fer visibles els traços dels núvols en el cel, de buscar el blau de l’horitzó per tractar de trobar sentit a la pròpia existència.

Moltíssimes gràcies a la Caterina Pérez, per les meravelloses cintes de càmera que ens acompanyaran en el nostre viatge a la caça de traços de núvols!

 

regalTanit

Enviar comentari

  

  

  


*

pots fer servir aquests HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>